Wat heb je allemaal nodig om deftig te kunnen starten!

Hieronder vind je de belangrijkste onderdelen voor je koffer. Reken er wel op dat voor een koffer op te starten dit ongeveer tussen € 100 à € 150 kost als je toch iets deftigs wilt.
Onderaan vind je een adres in het Gentse waar je goedkoop aan materiaal kunt geraken.

Koffer

Om al je materiaal op een deftige wijze te bewaren. Neem een niet al te kleine koffer (tussen € 15 à € 35)

penselen

Een degelijke reeks penselen is onmisbaar. Eigenlijk heb je er maar 2 nodig : nr.5 voor oogaflijning, zeer fijne details en verscheidene lijnen. Zie wel dat hij op een mooie punt uitkomt. de nr. 12 (met rechte rand, zie foto) is zowel bruikbaar voor de grote oppervlakken, voor de menging als voor het trekken van fijne streepjes. De beste penselen zijn marters, ze zijn heel soepel en gaan lang mee op voorwaarde dat je ze goed onderhoud, was ze na gebruik uit met zeep en wrijf ze dan zachtjes in met huidcreme. Fijne en bredere penselen. Een set goede penselen heb je al voor een kleine € 5,00

grimeverf op waterbasis

Gebruik altijd professionele waterverf. Het voordeel hiervan is dat de huid al goed gedekt is met een dun laagje, snel droogt en makkelijk te mengen is. De verf is heel goed verwijderbaar met water en zeep, ook op het haar. De verf zelf is anti-allergisch. Je hebt de keuze uit verschillende merken. Snazaroo (+ € 4,00 voor 18ml),  Eulenspiegel (+ € 5,00 voor 20ml), Grimas (+ € 5,00 voor 15ml), Kryolan (+ € 6,00 voor 15ml), Fardel (+ € 4,00 voor 8ml). Dit zijn wel kleine potjes. De 30 tot 60ml potjes kosten tussen de € 12 à € 35, naargelang je ook metalique kleuren neemt.

Sponzen

sponsjes

Sponsjes worden gebruikt voor het aanbrengen van de basislaag. Naast grimeersponzen, bereik je met gewone badsponzen eveneens reeds mooie effecten. Gebruik wel één spons per kleur : iedere keer uitspoelen is tijdverlies. Enkel sponzen(voor het schminken) en een structuurspons (voor bv een piratebaard). Kost ongeveer € 1,00 per stuk.

stoppelspons

Een proffessionele "stip"-spons voor het aanbrengen van baardstoppels (structuurspons voor bv een piratebaard), maar met een plastic spons bereik je dit effect ook al.

lippenstift

Lippen kan je zonder probleem verven met de waterverf. Enig nadeel is dat deze uitloopt bij het drinken, na het schmink-uurtje met vele traantjes als gevolg voor de allerkleintjes. Ik gebruik bij voorkeur kindergrime-lippenstift die je in de gespecialiseerde handel vind. Alle kleuren van de regenboog !

Waterkom

Voor je water. Neem ook de gewoonte aan om regelmatig je water te verversen.

Boeken

Enkele boeken om te starten zijn wel handig. Zo heb je enkele voorbeelden om zelf uit te proberen en om aan de kinderen te tonen. Beter nog is om je eigen fantasie of die van de kinderen te gebruiken.

Glitters

Prinsessen, elfen, feëen, ... elke afwerking hiervan kan niet zonder glitter. Glittercreme als je ermee wilt schilderen. Glitterpoeder in combinatie een beetje water of baardstick voor glitter-vegen. Let op dat je nooit in de directe omgeving van de ogen komt met glitter.

Sterren

Een beetje lijm op waterbasis, een sterretje op de wang : mooier kan niet ...

Spiegel

Om het resultaat te zien. Neem wel de gewoonte dat zolang je nog bezig bent met het schminken van de persoon hij/zij nog niet mag kijken.

Kunstbloed 

Om de gruwel af te werken

overige materialen ...

tandenborstel om het haar te verven, watten-oorstokjes om sneeuwval na te bootsen, haarband om vlot heel het gezicht te kunnen schilderen, kam of borstel om het haar weer goed te leggen, handdoek om je handen- penselen- en sponsjes droger te krijgen, papieren zakdoekjes om je foutjes te verhelpen, een bakje water dat regelmatig ververst wordt, derma wax voor de gruwelijke elementen, ..., en nog veel meer ...

AVOTHEA Gewad 3 9000 GENT Tel: 09/223.45.91  http://www.avothea.be/   Gouden tip als je daar themakledij besteld voor je thema op kampen en dergelijke. Niet enkele dagen op voorhand het materiaal gaan halen, maar geef eens een seintje een maand of meer ervoor, zo kan de kledij op tijd nog aangevraagd worden.