Wat heb je allemaal nodig om deftig te kunnen starten!

Hieronder vind je de belangrijkste onderdelen voor in je koffer. Het materiaal is wel een stuk duurder. Een grimage koffer is wel iets anders dan een gewone schminkkoffer op starten. Onderaan vind je een adres in het Gentse waar je goedkoop aan materiaal kunt geraken.

Koffer

Om al je materiaal op een deftige wijze te bewaren. Een goede koffer heb je al vanaf € 40,00 is plastiek en vanaf € 70,00 in aluminium.

penselen

Een degelijke reeks penselen is onmisbaar. Hier heb je er meer nodig : van fijn naar breed, en soepel zeer fijne details en verscheidene lijnen. Hardere voor in de grime te werken. op voorwaarde dat je ze goed onderhoud blijven ze soepel en gaan lang mee , was ze na gebruik uit met zeep en wrijf ze dan zachtjes in met huidcreme. Fijne en bredere penselen. Een set goede penselen heb je al voor een kleine € 5,00

Poederkwasten heb je ook nodig.

Schmink

Schmink op waterbasis

Gebruik altijd professionele waterschmink. Het voordeel hiervan is dat de huid al goed gedekt is met een dun laagje, snel droogt en makkelijk te mengen is. De schmink is heel goed verwijderbaar met water en zeep, ook op het haar. De schmink zelf is anti-allergisch. Je hebt de keuze uit verschillende merken. Snazaroo (+ € 4,00 voor 18ml),  Eulenspiegel (+ € 5,00 voor 20ml), Grimas (+ € 5,00 voor 15ml), Kryolan (+ € 6,00 voor 15ml), Fardel (+ € 4,00 voor 8ml). Dit zijn wel kleine potjes. De 30 tot 60ml potjes kosten tussen de € 12 à € 35, naargelang je ook metalique kleuren neemt.

schmink op vetbasis

Gebruik altijd professionele vetschmink. Het voordeel hiervan is dat de huid al goed gedekt is met een dun laagje, gemakkelijk uitwrijfbaar is en blijft zitten op de huid ook al zweet je heel erg. De schmink is heel goed verwijderbaar met water en zeep of met ontschminker. De schmink zelf is anti-allergisch. Je hebt de keuze uit verschillende merken. Grimas (+ € 5,00 voor 15ml), Kryolan (+ € 6,00 voor 15ml). Dit zijn wel kleine potjes. De 30 tot 60ml potjes kosten tussen de € 12 à € 35.

Sponzen

sponsjes

Sponsjes worden gebruikt voor het aanbrengen van de basislaag. Naast grimeersponzen, bereik je met gewone badsponzen eveneens reeds mooie effecten. Gebruik wel één spons per kleur : iedere keer uitspoelen is tijdverlies. Enkel sponzen(voor het schminken). Kost ongeveer € 1,00 per stuk.

stoppelspons

Een proffessionele "stip"-spons voor het aanbrengen van lidtekens (structuurspons), maar met een plastic spons bereik je dit effect ook al.(€ 1,50)

Spatula

De spatula heb je nodig voor het aanbrengen van wax en andere produkten. (€ 5,00)

Waterkom

Voor je water. Neem ook de gewoonte aan om regelmatig je water te verversen.

Boeken

Enkele boeken zijn wel handig. Zo heb je enkele voorbeelden om zelf uit te proberen.

Wax

Gebruik de wax van Grimas. Die heeft al de huidskleur die je wenst (€ 13,00)

Huidlijm

Een beetje lijm op waterbasis(€ 10,00/100ml) en iets sterkere huidlijm(€ 15,00/100ml), die voor verschillende onderdelen te kleven op de huid enz ...

Latex

Vloeibare latex om zelf delen te maken(€ 10,00/500ml)

Spiegel

Om het resultaat te zien. Neem wel de gewoonte dat zolang je nog bezig bent met het schminken van de persoon hij/zij nog niet mag kijken.

Kunstbloed 

Om de gruwel af te werken

overige materialen ...

tandenborstel om het haar te verven, watten-oorstokjes, haarband om vlot heel het gezicht te kunnen schilderen, kam of borstel om het haar weer goed te leggen, handdoek om je handen- penselen- en sponsjes droger te krijgen, papieren zakdoekjes om je foutjes te verhelpen, een bakje water dat regelmatig ververst wordt, lege potjes, en nog veel meer ...

AVOTHEA Gewad 3 9000 GENT Tel: 09/223.45.91 http://www.avothea.be/   Gouden tip als je daar themakledij besteld voor je thema op kampen en dergelijke. Niet enkele dagen op voorhand het materiaal gaan halen, maar geef eens een seintje een maand of meer ervoor, zo kan de kledij op tijd nog aangevraagd worden.